Kremalog: Motosiklet...

Kategoriler

1 Şubat 2016 Pazartesi

Motosiklet...

İlk Tanışma...

Çocukluğumda Adıyaman'daki evimizin kapısında oynarken rahmetli babamın kırmızı bir motosikletin üzerinde çıkıp geldiği günden bu yana motosikletleri severim. Babamın motosikleti Simson S51'di öyle küçüktüm ki beni önüne alır ve deponun üzerine oturtur, motorun arkasına halı gibi iki tarafından sallanan heybesini atardı. Heybenin bir yanına oltaları diğer tarafına su ve erzaklarımızı koyar Atatürk barajının her yanını gezerdik. Herhalde bende iyi anılar bırakmış olacak ki motosikletlere olan sempatimi hiç kaybetmedim. Lise ve üniversite yıllarım motosikletsiz geçse de kendi paramı kazanmaya başladığımdan bu yana planlarımın arasında bir tane edinmek hep vardır. Geçtiğimiz yıl bu planı uygulamaya koymak için bir adım atarak ehliyet kursuna başvurdum ve mevcut ehliyetime A2 eklemesini yaptım. 


Türkiye Turing Kulübü 10.000 Moto-Kurye Eğitimi

Bu sene yavaştan motor piyasasına bakmaya başladığım sırada müthiş bir hizmetle karşılaştım. Facebook üzerinde Türkiye Turing Kulübünün "10.000 Moto-Kurye Eğitim Projesi" ilanını görünce üzerine tıkladım. İlanın içeriğine bakınca bunun sadece kuryelere özel bir eğitim olmadığını, A2 ehliyet sahibi herkesin katılabildiğini öğrendim ve o anda başvurumu yaptım. Geçen hafta katıldığım eğitimi motosiklet kullanıcılarının yakından tanıyacağı Rahmi BARUTÇU veriyor. Turing Kulübünün Seyrantepede  bulunan merkezinde, çok samimi bir ortamda, gerçekleşen bilgilendirici bir eğitimin ardından tüm katılımcılara LS2 marka ECE 22.05 güvenlik sertifikalı kask ve giyildiğinde sürücünün görünürlüğünü arttıran reflektif yelek hediye ediyorlar. Eğitimde motosiklet kullanan herkesin mutlaka bilmesi gereken konulara değinildi. Mutlaka tüm sürücülerin bu eğitimi alması gerektiğine inanıyorum. Tabi bu eğitimin yanında içinde pratik bulunan güvenli sürüş eğitimleri de mutlaka alınmalı!

Bu programı hazırlayan, aracı olan, sponsor olan herkese şahsen teşekkür ederim. Anlatılanlar hiçbir işe yaramasa bile en azından katılanların güvenlikleri için bir kask veriyorlar. Belki ucuz bir şey ama en azından belirli bir standartla üretilmiş ve asgari güvenlik görevini görecek kadar kaliteli. Katılımcıların arasında bu kaskı bile alamayacak durumda olanlar vardı ve ellerine aldıklarında çok mutlu oldular. Türkiye Turing Kulübü bu eğitim sonrasında artık çıtayı yükselttiği yerden indirmemeli  ve tüm araç kullanıcılarıyla arasını sıcak tutmaya devam etmelidir. 



Not: Turing Kulübü yerleşkesine kendi motorunuzla gidebilirsiniz, park yeri konusunda sıkıntı yok. Ayrıca eğitim süresince sınırsız çay, kahve ikramı var.

Eğitime Katılım için Türkiye Turing Kulübü İnternet Sitesi

Eğitime Katılanların Deneyimlerini Okuyabileceğiniz Forum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder